Van ontwerp tot eindresultaat

Bij Keukenhuis Roden heeft u steeds hetzelfde aanspreekpunt!

Keukenhuis Roden werkt met de nieuwste software

Wie een keuken koopt, mag verwachten dat deze in één keer goed opgeleverd wordt. Toch is de gemiddelde foutmarge in de keukenbranche vrij groot. Volgens Kees van der Ploeg van Keukenhuis Roden is dit niet nodig. Door nauwkeurig te werken heeft hij het aantal fouten geminimaliseerd. Daarnaast werkt hij met Winner Design, één van de nieuwste softwarepakketten op keukengebied.

Van der Ploeg is een echte perfectionist. “Ik zeg altijd: ‘Een gezond bedrijf, maakt zo weinig mogelijk fouten’.” Dit gaat zover dat hij – toen hij het bedrijf vorig jaar oprichtte – ervoor koos zelf de keukens te bezorgen. Inmiddels heeft hij in Henk Noordmans een logistiek medewerker gevonden die zo mogelijk nog preciezer werkt dan Van der Ploeg zelf. Alle processen binnen het bedrijf – van het ontwerpen van de keuken tot de logistiek – zijn geïntegreerd in Winner Design.

Foto-realistische 3D-tekening

In de keukenzaak hangen een paar grote schermen waarop klanten kunnen zien hoe hun droomkeuken eruit komt te zien. “Samen met de klant stellen wij hier de keuken samen”, legt Van der Ploeg uit. “Op basis van alle maten en de keuzes van de klant maken wij in Winner Design een foto-realistische 3D-tekening, die wij tonen op het grote scherm, zodat de klant een goed beeld krijgt van hoe de keuken er in de eigen ruimte komt uit te zien.”

Database met keukenonderdelen

Winner Design maakt gebruik van een van de meest uitgebreide en nauwkeurige catalogusdatabases die beschikbaar is. Deze wordt continue bijgewerkt door een team van datadeskundigen om er zeker van te zijn dat alle onderdelen voor de ontworpen keuken leverbaar zijn en precies passen. Ook werkt Winner Design nauw samen met de fabrikanten. Het bestelproces verloopt hierdoor naadloos.

Minder fouten, goedkopere keuken

Van der Ploeg geeft aan dat hij keukens goedkoper kan aanbieden omdat Keukenhuis Roden een lage foutmarge heeft. “Het invoeren van Winner Design is een forse investering voor een relatief klein bedrijf als Keukenhuis Roden. Omdat onze foutmarge echter zo laag is kan dit meer dan uit. Sterker nog, wij besparen nu veel geld, want fouten herstellen is duur. De besparing berekenen wij door aan de klant, zodat wij een scherp geprijsde keuken kunnen aanbieden.”

Alles digitaal

Ook op administratief gebied levert Winner Design veel voordelen op. “Je hebt geen gedoe met losse papieren in mappen”, aldus Van der Ploeg. “Alle informatie is digitaal beschikbaar. Mocht een medewerker door ziekte uitvallen, dan heeft een collega altijd inzicht in wat er precies besproken is. Daarnaast zorgt Winner Design ervoor dat wij veel minder tijd aan administratieve handelingen kwijt zijn. Deze tijd kunnen wij besteden aan de klant en zijn of haar nieuwe keuken.” Goede software is belangrijk, maar geen computersysteem kan oprechte aandacht voor de klant vervangen

Klantwaardering van 9.5

Keukenhuis Roden heeft een gemiddelde klantwaardering van een 9,5. Volgens Van der Ploeg is de hoge score mede mogelijk gemaakt door Winner Design. “Doordat klanten op het scherm al een goed beeld krijgen van de nieuwe keuken, worden tegenvallers achteraf voorkomen. Klanten weten zeker dat ze een goede keuze maken, en wij zijn er zeker van dat de gehele keuken op tijd in precies de juiste maten geleverd wordt.” Van der Ploeg benadrukt dat het adviseren over een keuken mensenwerk blijft. “Geen computersysteem kan oprechte aandacht voor de klant vervangen.”

Nieuw merk in het assortiment: Novy

Het assortiment met topmerken als Nobilia, Keller, Siemens, Atag, Inventum en Quooker draagt natuurlijk ook voor een groot deel bij aan de hoge klanttevredenheid. Sinds kort is het merk Novy aan de collectie toegevoegd. “Sommige mensen zullen het merk nog kennen als Itho”, zegt Van der Ploeg. “Wij hebben ervoor gekozen om Novy in het assortiment op te nemen omdat dit bedrijf heel sterk is in afzuigkappen, kookplaten en kookplaten met geïntegreerde afzuiging.”

Superstille afzuigkappen

De producten van Novy worden ontwikkeld en geproduceerd in Kuurne in West-Vlaanderen. De Belgische keukenapparatuurfabrikant kiest net als Van der Ploeg voor perfectie. Zo optimaliseert men de afzuigkappen op basis van akoestische metingen in een speciale geluidsdichte kamer. Deze zijn dus superstil. Daarnaast zijn de afzuigkappen zo ontworpen dat ze helemaal opgaan in de keuken. Sommige modellen zijn weggewerkt in het plafond of in het werkblad. Een heel stijlvolle afzuigkap is het model ‘Mood’. Dit is een afzuigkap en verlichtingsarmatuur in één.

Kookstudio

Voor Van der Ploeg is stilstand achteruitgang. Daarom introduceert Keukenhuis Roden binnenkort een nieuw concept. “Wij hebben boven de showroom een verdieping leeg staan. Hier gaan wij een kookstudio realiseren. Klanten bieden wij hier workshops aan, zodat ze kunnen leren hoe de nieuwste keukenapparatuur werkt, want deze wordt steeds ingewikkelder. Op die manier kunnen klanten direct het meeste uit hun nieuwe keuken halen.” Het is nog niet bekend wanneer de kookstudio opent.