Van ontwerp tot eindresultaat

Bij Keukenhuis Roden heeft u steeds hetzelfde aanspreekpunt!

Keukenhuis Roden: ook voor jouw eerste keuken

Keukenhuis Roden gaat uitbreiden. Nadat de keukenverkoop een aantal weken door de coronacrisis zo goed als stil kwam te liggen, merkt eigenaar Kees van der Ploeg dat de handel weer aantrekt. De verwezenlijking van een plan dat tijdelijk ‘on hold’ was gezet, kan nu doorgaan. “De bovenverdieping van het pand trekken wij bij de winkel, waardoor deze bijna twee keer zo groot wordt. Hier verkopen wij instapmodellen keukens in dezelfde kwaliteit als de keukens uit het hogere segment. Ook gaan wij hier producttrainingen geven.”

In de showroom van Keukenhuis Roden staan nu voornamelijk luxere keukens uit het midden en hogere segment. Met deze paradepaardjes van de collectie kan Van der Ploeg mooi laten zien wat er op keukengebied mogelijk is. Hij merkt echter dat het soms consumenten met een kleiner budget afschrikt. In het najaar opent Van der Ploeg daarom op de bovenverdieping van het pand een afdeling met instapmodellen keukens, om zo een bredere doelgroep aan te spreken.

Jouw eerste keuken

“Met de nieuwe afdeling willen wij een ander segment aanboren. Wij richten ons hierbij voornamelijk op consumenten die hun eerste keuken aanschaffen. Zij kunnen op de bovenverdieping terecht voor een prijsvriendelijke keuken in dezelfde kwaliteit als onze andere keukens”, zegt Van der Ploeg. “Achterin de hoek komt er ook een ruimte waar wij producttrainingen kunnen geven. Keukenapparatuur krijgt steeds meer functies. Veel mensen gebruiken hier maar een klein deel van. Met producttrainingen willen wij keukenkopers wegwijs maken in het gebruik van hun nieuwe keukenapparatuur en laten zien wat ze er allemaal mee kunnen.”

Het aantal showroomkeukens verdubbelt van elf naar tweeëntwintig. Er komen niet alleen instapmodellen bij, op de begane grond komen meer keukens van het Nederlandse topmerk Keller te staan. “Wie overigens nu een keuken zoekt hoeft niet te wachten tot het najaar”, aldus Van der Ploeg. “De nieuwe modellen zijn ook nu al leverbaar.”

Duitse kwaliteit van Nobilia

Voor de instapkeukens werkt Keukenhuis Roden werkt samen met Nobilia, de grootste keukenfabrikant van de wereld. De keukens van dit merk worden in het Duitse Verl gemaakt. Iedere dag rollen er 3400 keukens van de band. Het merk hanteert zeer strenge kwaliteitsnormen. Zo ondergaan onderdelen in een testlab een uitvoerige stresstest, om te garanderen dat ze bij dagelijks gebruik minimaal vijftien jaar meegaan. Van der Ploeg roemt de prijs-kwaliteitsverhouding van Nobilia. “Deze is ongekend goed, zeker als je er rekening mee houdt, dat de keukens met Duitse precisie worden gemaakt. De standaardkeukens zijn heel scherp geprijsd, al kun je de prijs met opties natuurlijk flink opschroeven.”

Maak slimme keuzes

Volgens Van der Ploeg kun je iedere keuken zo duur maken als je wilt. Dit kan wel eens keuzestress opleveren, zeker voor hen die voor het eerst een keuken kopen. Van der Ploeg adviseert dan om slimme keuzes te maken. “Bepaal wat je echt nodig hebt. Veel ladekasten in een keuken is heel handig, maar deze drijven de prijs wel op. Door voor meer kasten met gewone deurtjes te kiezen, kun je al veel besparen. Keller levert alle kastjes en laden standaard met antislipmateriaal, bij Nobilia is dit een optie. Deze optie niet aanvinken scheelt snel een paar honderd euro. En wil je echt een werkblad van keramiek of is kunststof ook goed?”

Inbouwapparatuur van A-merken

Minder luxe inbouwapparatuur kan de prijs ook drukken, al waarschuwt Van der Ploeg mensen wel om geen concessies te doen op het gebied van kwaliteit. “Wij leveren alleen inbouwapparatuur van Siemens, Atag en Inventum. Ook de instapkeukens voorzien wij van apparaten van deze A-merken, omdat wij zeker weten dat deze betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. Als je dan toch minder wilt uitgeven aan inbouwapparatuur bedenk dan goed welke functies je gaat gebruiken en of een minder uitgebreid apparaat ook goed is. Heb je bijvoorbeeld een steamer met heel veel standen nodig of kun je ook met een goede combimagnetron uit de voeten?”

Oprechte aandacht

Van der Ploeg startte vorig jaar Keukenhuis Roden omdat hij terug wilde naar de basis: een kleinschalige keukenzaak waar de klant centraal staat. Dat concept blijft hetzelfde, ook na de uitbreiding. “Het zou heel mooi zijn als mensen na hun eerste keuken, ook de volgende keuken bij ons aanschaffen. Iedere klant is voor ons dan ook gelijk en krijgt oprechte aandacht. Daarnaast kunnen wij straks nog meer service verlenen door ook producttrainingen aan te bieden aan onze klanten.”

Een ander punt waar Keukenhuis Roden zich mee onderscheidt is het lage foutenpercentage. Dit wordt bereikt door heel nauwkeurig te werken en gebruik te maken van de nieuwste software in de keukenwereld. “Het is prettig voor de klant dat een keuken in één keer goed geleverd en gemonteerd wordt. Daarnaast voorkom je met een laag foutenpercentage onnodige herstelkosten, waardoor wij keukens voor een scherpere prijs kunnen aanbieden.”

Op afspraak ook buiten normale openingstijden open

Van der Ploeg stelt graag samen met jou jouw droomkeuken samen binnen jouw budget. “Het is nu ook mogelijk om op afspraak buiten openingstijden onze keukenzaak te bezoeken. Je bent dan als enige klant in de winkel. Bel gerust voor het maken van een afspraak 050-2115365 of kom langs tijdens de normale openingstijden. Wij zijn geopend van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 10.00 – 18.00 uur, op donderdag van 10.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur